Épségben földet ért az ejtőernyőző szamár

2010.07.22. 18:39

Az orosz rendőrség rátalált arra a szamárra, amely egy ejtőernyővel repült egy motorcsónakhoz kötve az Azovi-tenger felett Oroszországban - közölték csütörtökön az Oroszország déli részén lévő régió rendőrségi illetékesei. Az állat fizikai állapota tökéletes, de azt nem tudni, hogy mekkora traumát szenvedett el az élménytől.

A szamár repüléséről számos felvétel keringett az interneten, és az újságok is nagy terjedelemben számoltak be az esetről.Az állatot egy helyi cég ötlete alapján kötötték egy ejtőernyőhöz, majd egy motorcsónak húzta fel a magasba, hogy így reklámozzanak vele egy privát strandot. A kegyetlen attrakciót több száz strandoló nézte a tengerpartól, a gyerekek közül a parton sokan sírtak, amikor meglátták a magasban repülő állatot, aki fél órán át keringett a fejük fölött.

A szamarat a napokban egy helyi állatorvos megvizsgálta és fizikailag rendben találta - közölte egy rendőrségi szóvivő. Azt azonban nem tudni, hogy mekkora mentális sérülés érte az állatot.

Orosz állatvédők egyértelműen kegyetlen állatkínzásnak minősítették az esetet és azt követelik a hatóságoktól, hogy büntessék meg a felelősöket. A szamár gazdája egyébként semmi kivetnivalót nem talált az esetben, mert "a strandolók többségének tetszett a nem mindennapi mutatvány."