Kritikus állapotban van a kórházban fekvő Gábor Zsazsa - közölte a magyar származású színésznő sajtósa pénteken. „A férje tegnap beszélt az orvosokkal, akik azt mondták, nem reagál és nem kommunikál" - mondta John Blanchette, aki a színésznő hétfői csípőprotézis-műtéte után úgy nyilatkozott: az orvosi beavatkozás sikeres volt.

A 93 éves színésznő lánya, Francesca Hilton ugyanakkor közleményben cáfolta, hogy édesanyja rosszul lenne. Állítása szerint anyja kommunikál a külvilággal és reagál a műtétet követő kezelésre. „Édesanyám, Gábor Zsazsa ellenőrzött állapotban van, nincs kómában, beszél és reagál a gyógyszerekre és kezelésekre" - fogalmazott.

A magyar származású színésznő múlt szombaton esett ki az ágyából kaliforniai otthonában, miután tévézés közben megszólalt a telefonja, és fel akarta venni. Gábor Zsazsát a Ronald Reagan kórházba szállították, ahol hétfőn csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta. A beavatkozás után férje, Frederic von Anhalt herceg azt mondta: felesége ugyan nem beszélt, de mosolygott a négyórás műtét után. A számos házasságáról is ismert egykori szépségkirálynő egészsége az elmúlt években megromlott. Egy 2002-es autóbaleset után részlegesen lebénult és tolószékbe kényszerült, 2005-ben pedig agyvérzést kapott. (FH)

gabor