Facebook profilján rohant ki a humorista a magyar labdarúgás ellen – írja a Bors. Nacsát annyira megviselte a Basel-DVSC 2-0, hogy – többek közt – ezt írta ki közösségi oldalára: „Elegünk van a sok nagyképű, tehetségtelen focistából! Nem X6-os BMW-vel kell virítani, tessék levenni a Louis Vuitton táskát, meg a Gucci napszemüveget, és majd akkor feszíteni a Liszt Ferenc téren, ha megtanultunk futballozni!”.

„Akinek nem inge, ne vegye magára a kritikáimat. De unom, hogy itthon mindenki csak finomkodik, ha fociról van szó. Ki kell mondani, hogy ami itthon van, az egy rakás sz…, és ezen változtatni kell! Megjegyzem, amíg megveszem a húszezer forintos jegyet a svédek elleni meccsre, majd a vereség estéjén egy étteremben mások füle hallatára azt mondja egy magyar játékos, hogy „ma is kerestünk egy kis pénzt”, addig jogom van keményen fogalmazni” – mondta a lapnak.

A nagy focirajongó hírében álló Nacsa eldöntötte, Szebeni István műsorvezetővel együtt mozgalmat indít a sportág népszerűsítéséért: azért kampányolnak majd, hogy minél több szülő vigye focizni gyermekét.