A rapper az elmúlt években állítása szerint sokat változott, most már támogatja például a melegházasságot, és növesztett egy mélyfilozófiai oldalt is magának. Legalábbis a Vibe magazinnak adott interjújában elárulja, újabban sokat foglalkoztatja a mulandóság. Persze elsősorban a sajátja. “Ja, gondolkodom róla. Elég sokat. Próbálok nem gondolni rá, de mégis gondolok, és kurvára megijeszt. Azért ijeszt meg kurvára, mert állítólag ha két órával később kerülök be egy kórházba, lehet, hogy már késő. Sokat gondolok erre. Legtöbbször amikor fekszem éjszaka az ágyban. Ez kiborít, haver” - nyilatkozta a lapnak sok szóismétléssel nyomatékosítva.

Nyilván van ebben a melankóliában némi szerepe a színésznő Brittany Murphy halálának is, akivel a 8 mérföld című filmben játszottak együtt: “Ez őrület. Őrület, mert egy időben nagyon közel álltunk egymáshoz, és nagyon jó ember volt. Őrület, amikor látod ezeket a dolgokat, nem csak vele, de ezt az egészet, ami Hollywoodban megy”. A rapper szerint erről a celeb-életforma is tehet: “Benne van, hogy ha híres vagy, a doki kinyalja a segged, mert imádják a celebeket. ‘Ó, bármikor fel tudom hívni Eminemet és azonnal beszélhetek vele! Ó, helló Marshall, minden oké? Kell az a recept?’ Vannak dokik, akik bármit elintéznek neked azért, mert az vagy, aki”.

Murphy halálát a hivatalos törvényszéki halottkémi vizsgálat szerint elsősorban tüdőgyulladás okozta, amely legyengült immunrendszere, valamint a betegségre szedett nagy mennyiségű gyógyszer miatt bizonyult végzetesnek.