Mia Farrow szerint nem volt koszos Campbell óriási gyémántja

bry
2010.08.09. 14:57

Tanúvallomást tett Mia Farrow amerikai filmsztár a Charles Taylor volt libériai elnök elleni perben a hágai Nemzetközi Bíróság előtt hétfőn. A színésznő elmondta: Naomi Campbell korábban maga mesélte el neki, hogy gyémántot kapott ajándékba Taylor-tól. Az egykori államfőt a Sierra Leone-i polgárháborúban játszott szerepéért fogták perbe.

000T TRPar3387420

„Azt mondta, hogy kopogásra ébredt azon az éjszakán. Néhány férfi állt az ajtóban, akiket Charles Taylor küldött, és egy óriási gyémántot adtak át neki" - mondta Mia Farrow. Mindez még 1997 őszén történt a Dél-afrikai Köztársaságban, ahová Nelson Mandela akkori elnök meghívására, jótékonysági vacsorára érkeztek a hírességek, köztük Naomi Campbell, aki egy vacsora után gyémántot kapott a volt libériai elnöktől. A brit szupermodell csütörtökön tett tanúvallomást a törvényszék előtt. Campbell két-három apró kőről beszélt, és azt állította, nem tudta kitől vannak. A gyémántokat másnap reggel egy dél-afrikai alapítványnak adta - az alapítvány vezetője a múlt héten továbbította a gyémántokat a helyi hatóságoknak.

A volt libériai elnököt azzal vádolják, hogy illegálisan kibányászott csiszolatlan gyémántokért cserébe fegyverrel látta el a Sierra Leone-i lázadókat az ottani polgárháború idején. Az ex-elnök azt állítja, hogy soha nem volt köze a drágakövekhez. Farrow mellett Cambell volt ügynöke, Carol White is megerősítette a történteket. Az ügynök azt állítja, hogy jelen volt, amikor a modell szobájába megérkezett a drágakő. (FH)