10103867

Brigitte Bardot nem akarja engedélyezni, hogy filmet készítsenek az életéről Hollywoodban. A 76 éves egykori francia filmsztár, aki évek óta harcos állatvédő, csütörtökön kijelentette: nincs senki, aki meg tudná formálni színészként a személyiségét.

"Nekik is megvan a személyiségük, de ők nem rendelkeznek az enyémmel"- mondta az Europe 1 francia rádióállomásnak adott interjújában az 1950-es és 60-as évek francia filmjeinek szexbálványa, aki az 1970-es években vonult vissza.

Bardot annak kapcsán nyilatkozott, hogy az amerikai filmrendező, Kyle Newman tervbe vette egy játékfilm elkészítését az életéről, és azt közölte, hogy a feleségét, a modellként és színésznőként ismert 31 éves Jaime Kinget szemelte ki Bardot megszemélyesítésére.

A rádiónak adott interjú vége felé Bardot kissé megenyhült, és már nem mondta, amit az elején, hogy elutasít mindent a tervvel kapcsolatban. „Nem fogadom el, hogy úgy csináljanak filmet az életemről, hogy nem tájékoztatnak előre, és nem kérdezik meg, ki játszhatna engem. Nem halottam még a terv részleteit, de kijelenthetem: az engedélyem nélkül semmi sem történhet" - közölte Bardot.

Tiltakozása azért is furcsa, mert egy francia filmben már megformálták a személyiségét. Idén tavasszal mutatták be Franciaországban a csaknem két évtizede halott legendás énekes, Serge Gainsbourg életéről készült, amelyben Laetitia Casta alakított a fiatal Bardot-t. A rádióinterjúban Bardot azt mondta, nem látta ezt a filmet.