Papot kéretett kórházi szobájába a csípőprotézis-műtétje után sokkot kapott Gábor Zsazsa. A 93 éves sztár arra kérte a lelkipásztort, hogy adja fel neki az utolsó kenetet. "Gábor Zsazsa találkozott egy pappal, és nem igazán érzi jól magát. Súlyos állapotban van. Azt mondta, láltni szeretne egy papot, aki feladja neki az utolsó kenetet" - fogalmazott John Blanchette, a híresség szóvivője. A színésznő a kórházban ünnepelte szombaton a 24. házassági évfordulóját, férje, Frederic von Anhalt pedig mellette van.

A magyar származású színésznő szervezetéből két vérrögöt távolítottak el szombaton, mindössze két nappal azután, hogy kiengedték abból a kaliforniai kórházból, ahol csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta. Gábor Zsazsa július 17-én szenvedett balesetet kaliforniai otthonában: a színésznő kiesett az ágyából, amikor tévézés közben megszólalt a telefonja, és fel akarta venni. Gábor Zsazsát a Ronald Reagan kórházba szállították, ahol néhány napon belül meg is operálták. A műtét után azonban rosszabbra fordult az állapota, és múlt hétvégén sokkot kapott. A színésznőt néhány nappal ezelőtt hazaengedték, de szombaton vissza kellett szállítani a kórházba.

A számos házasságáról is ismert egykori szépségkirálynő egészsége az elmúlt években megromlott. Egy 2002-es autóbaleset után részlegesen lebénult és tolószékbe kényszerült, 2005-ben pedig agyvérzést kapott. (FH)