Elvesztette uralmát autója felett, és egy sziklás hegyoldalnak csapta Maseratiját Mel Gibson - közölte hétfőn a kaliforniai autópálya rendőrség. Az amerikai hatóságok közlése szerint az alkoholproblémákkal küszködő filmsztár nem volt ittas. Gibson nem sérült meg, és eljárást sem indítottak ellene.

A baleset még vasárnap történt Mailbuban, egy sziklás kanyonon áthaladó úton. A kaliforniai autópálya rendőrség közleménye szerint a színész "ismeretlen okokból jobbra fordult és a sziklás hegyoldalnak csapódott". A Los Angeles Times című amerikai lap információ szerint egy alagút után történt a baleset, egy különösen kanyargós szakaszon.

A helyszínre kiérkezett rendőrök kérdéseire válaszolva Gibson elmondta, hogy nem beszélt telefonon, és nem is aludt el a volán mögött. A színész azt ismételgette, hogy fogalma sincsen miért hagyta el az utat az autója - írta a sztárokkal foglalkozó amerikai TMZ című weboldal. A 2008-as Maseratit el kellett vontatni, de Mel Gibson nem sérült meg. A rendőrség közlése szerint nincsen szó ittas vezetésről.

A színészt 2006-ban ittas vezetés miatt tartóztatták le, és három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1 300 dolláros pénzbüntetés kifizetésére ítélték. A letartóztatásból hatalmas botrány lett, miután antiszemita kijelentéseket tett az őt megállító rendőröknek - írta a Független Hírügynökség.