Angelina Jolie egy napot töltött Budapesten a Blikk értesülései szerint: csütörtökön landolt Ferihegyen, péntek délután pedig továbbindult Szerbia felé. „Alig egy órával a színésznő érkezése előtt szálltam le magam is Ferihegyen. A terminálban várakoztam, amikor egyszer csak megjelent Angelina Jolie a kicsikkel és kíséretével. Ott vonult el mellettem, alig két méterre” – mesélte egy szemtanú a lapnak. Jolie ikreit, Vivienne-t és Knoxot hozta magával, illetve 4-5 bébiszittert. Érkezésükkor buszokkal barikádozták el a kisgépes terminál bejáratát, nehogy valaki lefotózhassa a családot.

Jolie látogatásának hivatalos oka ismeretlen, de a szerb Blic információi szerint a színésznő rendezői debütálásra készül. Állítólag egy romantikus filmet készítene, mely egy muszlim nő és egy szerb katona szerelmi történetét dolgozza fel. A szerbek azonban nincsenek megelégedve a forgatókönyvvel: „Nagyon tiszteljük Angelina Jolie munkásságát, de sajnos a bemutatott forgatókönyv tele van a szerbek elleni hátrányos megkülönböztetéssel és felháborító, hazug csúsztatásokkal” – mondta Zseljko Mitrovics helyi médiamogul a Blic-nek.

Talán épp emiatt a film egy részét Magyarországon forgathatják, akkor pedig a színésznő – egész családjával együtt – hónapokat tölt majd nálunk.