Várhatóan fellebbezni fog Wyclef Jean a haiti választási tanács azon döntése ellen, amellyel megakadályozták, hogy induljon a novemberi elnökválasztáson . "Hétfőn az ügyvédeink fellebbezni fognak a CEP döntése ellen. A törvény által előírt valamennyi feltételnek megfeleltünk. A törvényt pedig tisztelni kell" - írta a haiti születésű híresség a Twitteren.

A választási tanács pénteken jelentette be, hogy a Haitin született, de gyerekkora óta az Egyesült Államokban élő zenész nem indulhat a november 28-i választáson. A döntés indoklása szerint ugyanis Wyclef Jean nem felelt meg a jelölés követelményeinek, mivel az elmúlt öt évben nem Haitin élt. Az elnöki címre pályázó 34 jelöltből egyébként 19-et utasított el a választási tanács. Ötletét egyébként nemcsak a választási tanács utasította el: alkalmasságát Sean Penn filmszínész is megkérdőjelezte, sőt, Jean fenyegető leveleket is kapott.

Az Egyesült Államokban nagy karriert befutott, Grammy-díjas zenész korábban azt mondta, hogy a január 12-i, nagyjából 250 ezer emberéletet követelő földrengés után döntött úgy, hogy indulni fog az államfői posztért. Wyclef Jean egy, a Time magazinnak adott interjúban közölte: ha nincs a földrengés, tíz évet még biztosan várt volna ezzel a lépéssel.(FH)