horoszkóp

A brit miniszterelnök-helyettes is beszólt a nőnek, aki kidobta a kukába a macskát

2010.08.28. 14:01
A brit miniszterelnök-helyettes is nyilvánosan bírálta azt a 45 éves brit nőt, aki szemétkukába dobott egy macskát. Az eset annyira feldúlt egyeseket, hogy lejárató kampányt indítottak a nő ellen az interneten. Az állat 15 órán át nyávogott a szemetesben, mire gazdája kiszabadította.
Nick Clegg, a konzervatív-liberális demokrata kormánykoalíció kisebb pártjának vezetője, egyben kormányfő-helyettes azt mondta egy nyilvános eseményen: "jóérzésű emberek képtelenek megérteni, hogyan történhet meg ilyesmi". Az internetes kampány céltáblájává vált 45 éves nő Coventryben lakik, bankalkalmazott, és Mary Bale a neve. A nő tettét egy zárláncú tévé kamerája rögzítette, majd a videó felkerült a világhálóra.

A négy éves Lola nevű macskát, amely nem is az övé, bedobta egy szemétkukába, majd rázárta az állatra a fedelet. A macska 15 órán át nyávogott a kukában, mire a gazdája megtalálta, és kiszabadította. Az állatvédő brit szervezet, az RSPCA bejelentette, hogy már vizsgálja az ügyet, amely a nagy állatbarátnak számító britek körében felháborodást keltett. A 45 éves nő először úgy reagált az esetre, hogy nem érti, "minek ez a felhajtás", majd végül bocsánatot kért.(FH)