Egy bahamai bíró hétfőn ejtette a vádakat a két férfi ellen, akik 25 millió dolárt akartak kizsarolni John Travolta amerikai színésztől, 16 éves fia tavaly januári halála után. Az eljárást Travolta kérésére szüntették meg, mert a színész már "szeretné maga mögött tudni a sok fájdalmat okozó" ügyet. A zsarolással vádolt mentős és szenátor bűntársa állítólag személyes információk nyilvánosságra hozásával fenyegetőztek.

A Travolta családnak "hihetetlenül nagy fájdalmat okozott ez az ügy, és szeretnék az egészet maguk mögött tudni" - közölte Neil Braithwaite ügyész, a tárgyalás hétfői kezdetén. Az ügyben ez már a második per lett volna, miután az első pert eljárási hiba miatt októberben semmissé nyilvánította az ügyben eljáró bíró.

A vád szerint Tarino Lightbourne mentősofőr 25 millió dollárt akart kizsarolni Travoltától ügyvédje, Pleasant Bridgewater szenátor segítségével, aki perbe fogása után lemondott képviselői posztjáról. A mentős a vád szerint azzal fenyegetőzött, hogy személyes adatokat hoz nyilvánosságra a 16 éves Jett Travolta 2009 januári halálával kapcsolatban. Travolta az ügyben indított első tárgyaláson tett vallomása szerint Lightbourne olyan történetek adott volna el a sajtónak, amelyek szerint a színész okozta fia halálát.

A színész és neje tavaly 16 év után először ismerték el, hogy elhunyt fiuk, Jett Travolta valóban autizmusban szenvedett. A házaspár azóta ismét gyereket vár - a hírek szerint fiuk lesz -, másik gyerekük, Ella Blue tízéves.