Árvízkárosultakkal találkozik Angelina Jolie amerikai színésznő Pakisztánban - jelentette az ENSZ menekültügyi hivatala kedden. Az ázsiai ország történetének legsúlyosabb áradása 21 millió embert érint.

"Az ENSZ Menetkültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete, Angelina Jolie ma Pakisztánba érkezett, hogy találkozzon az árízkárosultakkal, és felhívja a figyelmet a folyamatos segítségnyújtás szükségességére" - áll a világszerveztet közleményében. A 34 éves színésznő az ország észak-nyugati részébe utazik, és találkozik azokkal is, akik részt vesznek a segélyszervezetek munkájában.

Ez Angelina Jolie negyedik útja Pakisztánban azóta, hogy 2001-ben az UNHCR követe lett. A múlt héten videóüzenetben szólította fel a nyilvánosságot, hogy adakozzanak Pakisztán javára, és elmondta, ő maga 100 ezer dollárt utalt át az árvíz károsultjainak. Pakisztán történetének legpusztítóbb árvíze 21 millió embert érint közvetlenül. A hivatalos adatok szerint a hetek óta tartó esőzésekben és áradásokban 1760 ember halt meg az elmúlt hetekben.