Geszti Péter a Borsnak bevallotta, hogy nem mindig volt meg közte és anyja között az a fajta kapcsolat, ami köré mostanra legendák szövődtek. Sőt, az interjúból kiderül, évekig kerülte is Márta nénit, mivel az asszonynak zavarbaejtően nagy volt a szája. "Anyám szabadszájúsága felért egy tömegoszlató zsakasszal, ha konfliktusa akadt, akkor dőlt-borult minden. Édesanyámba egy ezer wattos erősítő van beszerelve, és ha kiengedi a hangját, hatékony őszinteséggel oldja meg a helyzeteket" - mesélte a lapnak a reklámguru, aki egy történetet is megosztott az olvasókkal:

"Egyszer a Radnóti Színházban egy Karinthy-estet néztünk meg hármasban, és az egyik poénnál anyukám úgy elkezdett röhögni, miközben a közönség már elcsendesedett, hogy nem bírta abbahagyni, még Kern András is zavarba jött tőle. Apámmal szerettünk volna három sorral arrébb ülni, nem pedig a hangosan röhögő hölgy mellett helyet foglalni leizzadva. Anyám a mai napig emlegeti ismerőseinek kamaszkori leválásom kísérleteit. Amikor reggelente együtt indultunk - ő a munkahelyére, én a gimnáziumba, a buszra nem voltam annál az ajtónál felszállni, ahol ő."

Geszti végül akkor került közel anyjához, amikor szülei elváltak, nővére pedig meghalt: ő lett a családfenntartó, rá hárult a férfiszerep.