MG 9157 resize

„Óriási megtiszteltetés érte Gombos Edinát! Az Országházban több száz ember előtt egy minőségi díjat vehetett át államtitkároktól. Edina a parlamentben a Szent Koronát is megcsodálta” – derült ki a Velvethez eljuttatott sajtóközleményből. A fordulatokkal, drámával, könnyes jelenetekkel tarkított beszámoló egy igazi gyöngyszem, ezért teljes terjedelmében közöljük:

Még a sokat tapasztalt, rutinos műsorvezető, Gombos Edina gyomra is összeszorult, amikor a magyar törvényhozás történelmi épületében több száz ember, illetve államtitkárok és cégvezetők előtt bemondták nevét, és felkérték arra, hogy vegye át a Magyar Termék Nagydíjat. Az elismerést a Platinum Kid bababarát festék reklámarcaként vehette át, amelyikkel a kis Mirike szobáját is kifestették régi-új házukban.

„Minden televíziós tapasztalatomra szükségem volt ahhoz, hogy abban a pillanatban, amikor a nevemen szólítanak a parlamenti patkóban, ne remegjen meg a lábam, és határozottan menjek a díjért" – mesélte Edina, aki nagyon örült a felkérésnek, hogy részese lehet az ünnepi eseménynek.

„Először én is furcsálltam, hogy nemcsak fotózásokon, hanem egy üzleti jellegű díjátadáson is számítanak rám, de meggyőztek arról, hogy a bababarát festék sikere nekem is köszönhető" – tette hozzá Edina, akinek egy régi álma vált valóra a díjátadóval. Kit nem töltene el büszkeséggel és boldogsággal, amikor több százan tapsolják meg és díjat vehet át?

Edina utoljára 2008 decemberében járt a parlamentben, amikor egy jótékonysági rendezvény keretében gyerekek vehették birtokba az épületet. Akkor viszont nem volt ideje nézelődni, mivel a picikkel foglalkozott, karácsonyi díszeket készített velük. Régóta tervezték Albertóval, hogy bejárják az ország házát, de eddig még nem tudtak sort keríteni rá. A műsorvezető most végre megcsodálhatta a Szent Koronát és a koronázási ékszereket, végigsétált a Díszlépcsőn, a Kupolacsarnokban, és gyönyörködött a pompás üvegfestésekben, üvegmozaikokban is.

MG 8962 resize