Lindsay Lohan pénteken megerősítette, hogy megbukott egy drogteszten, írja a Radar Online. Ezzel megsértette a próbára bocsátás feltételeit, és akár börtönbüntetésre is ítélhetik. A People és a TMZ információi szerint a múlthéten bukott le, egy kokainteszten. Lohan Twitter oldalán megerősítette, hogy nem sikerült egy drogtesztje, és közölte, kész megjelenni a bíróság előtt, és vállalja tettei következményét. „Nagyon hálás vagyok a rajongóim, a szeretteim és a teljes családom támogatásáért, akik megértik, hogy keményen próbálkozom, de nyomás alatt dolgozom, mint bárki más. Továbbra is hiszek, és reménykedem” – írta Lohan.

Lohan augusztus elején engedték szabadon egy Los Angeles-i börtönből, ahol 13 napot töltött le a rá kiszabott három hónapos börtönbüntetéséből, majd az ellene hozott ítéletnek megfelelően egy rehabilitációs klinikára szállították. A próbára bocsájtás feltételei között szerepelt, hogy rendszeres, heti többszöri drogtesztnek kell alávetnie magát. A bíró akkor harminc napos börtönnel fenyegette meg Lohant, a próbára bocsájtás feltételinek minden egyes megszegéséért.

Ezzel egyidőben bejelentették, a színésznő vezeti december 4-én a Saturday Night Live műsorát. Lindsay Lohant, mióta kiengedték a börtönből számos műsorba próbálták meghívni, hogy végre elmesélhesse a börtönben szerzett tapasztalatait, ám egyelőre még egyik showműsor sem jelentette be, hogy megállapodott volna Lohannel. Ennek ellenére első szereplésén már túl van, az MTV Video Music Awardson vállalt egy cameo jelenetet. Lohan már kétszer vezette az SNL-t, egyszer 2004 májusában és egyszer 2006 áprilisában.