Múlt szombaton már sokaknak feltűnt, hogy Petruska András nincs a képernyőn a TV2 Megasztárjában. Ő volt az a zenész, aki egyik haverját kísérte el a válogatásra, de őt is megénekeltette a zsűri, és egyedül jutott tovább. Petruska (aki később megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját is) most hétvégén sem szerepelt, és nevét sem említették a legjobbak között. Mint kiderült, nem véletlenül: a zenész már nincs a versenyzők között, de szó sincs kiesésről, saját maga döntött úgy, hogy nem folytatja. Ezzel kapcsolatban egy blogbejegyzésben vall a média iránt érzett gyanakvásáról. Voltaképp Petruska rájött a celebgyártás mechanizmusára, és bár élvezte, hogy egyre több emberhez jutott el a zenéje, nem tudta élvezni a hirtelen jött népszerűséget, és a címlapokat:

"Nem győzöm hangsúlyozni mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy így alakult, és lehetőséget kaptam a szélesebb körű bemutatkozásra" - fogalmazta meg. "Érdeklődő, érzékeny emberekkel, hihetetlen kedvességgel és mély értékelő képességgel találkoztam, és a reakciókból azt éreztem, hogy arra az útra, arra a szellemiségre, amit zenében és egyébként is képviselek, óriási szükség van, viszont hiánycikk is egyben. Nem én vagyok a legjobb énekes a mezőnyben, és nem is szeretnék tinilányok bálványa szerepben tetszelegni, de úgy érzem, van egy olyan lelkülete annak, amit csinálok, ami egyénivé és hitelessé tesz és a többiek közé emel. Talán ez foghatta meg az embereket.{...}

Véleményem szerint a mai magyar tömegmédiára a remek ötletek és a kulturális áporodottság jellemző. Innovatív műsorok, lehetőségek színes tárháza a lehető legkisebb üzleti és mentális kockázatvállalással. Éppen ezért a szereplői sikeresek, ismertek, de újabban egyre többen vannak köztük olyanok, akik valódi értéket nem képviselnek, vagy a szereplés szigorú feltételei miatt nincs rá lehetőségük. Nagy kitörési esély van a tehetségkutatókban, borzasztóan megtisztel a mai napig az országos ismertség lehetősége, még talán PICIT hízna is attól májam, ha Best of the Story magazin címlapján visszavigyorognék saját magamra, de az a helyzet, hogy ha valami álmatlan éjszakákat okozott ezen a csodálatos nyáron, az csak és kizárólag ez a műsor volt. Sokat gondolkoztam, mérlegeltem, és sosem éreztem azt, hogy jó ízzel, örömmel és pozitívan csinálnám" - magyarázta Petruska, és hozzátette, becsüli és tiszteli a műsor készítőit, amiért lehetőséget kaphattak arra, hogy nyáron még a csatorna támogatása nélkül állhassanak a színpadra, azonban így is folyamatosan azért küzdött, hogy ne egy műsorral azonosítsa a közönség, hanem csak és kizárólag a zenéjével.

Úgy döntött, köszöni szépen, de nem csinálja tovább: "A nézők megszerették, amit csinálok, csak bővül és bővül az érdeklődők köre, ugyanez igaz a koncertnaptárra, és minden jel pozitív irányba mutat. Nagy felelősség van a kezemben, és kockázatos út, amit járok, de a közönség folyamatosan felülmúlja minden várakozásomat, én pedig igyekszem magamat napról napra művelni, hogy jobb legyek. Boldog ember vagyok, úgyhogy akárhogy is nézzük, én nyertem!"