Jennifer Lopez és Steven Tyler az American Idol zsűrijében

bry
2010.09.23. 10:30

Jennifer Lopez és az Aerosmith együttes énekese, Steven Tyler lesznek az Egyesült Államok legnépszerűbb tévéműsorának, az American Idol nevű énekes-tehetségkutató új zsűritagjai.

Lopez és Tyler a műsor 10. évadában csatlakoznak Randy Jackson lemezproducerhez, így ők hárman alkotják majd a zsűrit. A műsorból kilenc évad után kiszállt Simon Cowell, aki nemrég bejelentette: jövő ősszel saját maga által kifejlesztett műsorát, a világszerte sikeres X-Faktort viszi át a tengerentúlra - szintén a Fox csatornára.

Az American Idol 9. évada idén májusban ért véget: akkor Cowell és Jackson mellett még a műsorvezető Ellen DeGeneres és a producer Kara DioGuardi ültek a zsűritagok között még, de ők kiszálltak a tehetségkutatóból, ezért kellett új emberek után nézni.

Az American Idol az Egyesült Államok legnépszerűbb tévéműsora, igaz nézettsége az évek alatt folyamatosan csökken. Májusban a döntőt 24,2 millióan nézték, ehhez képest tavaly csaknem 29 millióan látták az évadzáró adást. A tehetségkutatóban többek közt olyan, most már világszerte ismert énekesek futottak be, mint Kelly Clarkson, Jennifer Hudson vagy Adam Lambert. (FH)