Rossz suliba jelentett bombariadót a csekély értelmű újpesti diáklány

2010.09.28. 19:42

Két újpesti iskolába is bombariadót jelentett be a tűzoltóság ügyeletén keresztül egy diáklány kedden reggel. Azért kettőbe, mert először véletlenül egy másik iskola címét adta meg, nem azt, ahol ő is tanul. Mikor azonban az első órán látta, hogy zavartalanul folyik a tanítás, saját mobiltelefonján hívta fel újra a tűzoltókat, hogy pontosítsa a címet. A rendőrök rövid idő alatt elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden reggel fél nyolckor érkezett a tűzoltóság ügyeletére egy telefonhívás, azt állítva, hogy egy újpesti gimnáziumban bomba fog robbanni. Az épületet kiürítették, a tűzszerészek nem találtak robbanóanyagot. Reggel kilenc óra előtt nem sokkal újabb hívás érkezett, és szintén bombafenyegetés hangzott el, de már egy másik újpesti oktatási intézménnyel kapcsolatban. A tűzszerészek átnézték azt is, de ott sem volt bomba.

Közben az újpesti rendőrök elkezdték az ismeretlen telefonáló felkutatását, és rövid idő alatt el is jutottak a másodikként megfenyegetett intézmény 14 éves tanulójához. A diáklány bevallotta, hogy ő volt a fenyegető, de az első, telefonfülkéből kezdeményezett hívásában tévesen jelölte meg az intézményt. Az első tanóra után, látva, hogy iskolájában nem történt intézkedés, már saját telefonjáról pontosította az iskola címét. Közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet.