Friderikusz Sándor diplomáciai küldetése igencsak rövidéletű volt, ugyanis az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter kijelentette, a csatorna nem kívánja áttenni más napra az X-Faktort. Állítása szerint a nézők választottak, és az ő tehetségkutatójuk a legnézettebb szombat esti műsor.

„Szerintem ezt a TV2 programigazgatójával kéne megbeszélnie” – nyilatkozta Kolosi Péter a Velvetnek Friderikusz Sándor szombat esti kitörése kapcsán. A Megasztár zsűritagja a Neo Fm-en, a Bochkor Gábor és Boros Lajos nevével fémjelzett Bumeráng hétfői adásában kifejtette, nem volt előre eltervezett a tárgyalás kezdeményezése. Friderikusz a műsor szombati adásában kifejtette, szerinte az egyik tehetségkutatót másik napon kellene sugároznia, így mindenki élőben követhetné a két vetélkedőt.

Az RTL Klub programigazgatója arra a kérdésre nem válaszolt, hasznos lenne-e két különböző napra helyezni a tehetségkutatókat, ugyanakkor kijelentette, ő már arra várt és azon gondolkodott, vajon mikor teszi másik napra a TV2 a Megasztárt. A konkurens csatorna szóvivője, Koltay Tamás elmondta, Friderikusz az élő műsorban egy általuk is ismert nézői véleményt fogalmazott meg. „Mind a TV2, mind a másik csatorna tehetségkutató műsora komoly nézői érdeklődésre tart számot, és tisztában vagyunk azzal, hogy sokaknak fejtörést okoz, melyik műsort válasszák. Éppen azért indítottuk múlt szombaton hamarabb a Megasztárt, mert fontosak számunkra a nézői igények” – mondta el a Velvetnek Koltay.

Ezzel szemben Kolosi Péter szerint az, hogy a két tehetségkutató egy időben van, tulajdonképpen nem számít égető problémának. „Bizonyos szempontból olyan televíziók között, ahol kereskedelmi verseny folyik, a nézőnek mindig választani kell a különböző kínálatok között. Ezt a problémát nem tartom akkorának, mert közben, ha már valakit valami nagyon érdekel, meg tudja nézni, vagy megkeresi az interneten, vagy rögzíti valamilyen módon” – utalt Kolosi a műsorrögzítés számtalan alternatívájára. Kolosi Péter azt is kifejtette, ha szükség lenne, akkor is gigászi feladat lenne a tehetségkutató egyik napról a másikra áthelyezése, hiszen óriási stábról van szó, akik közül sokan színházban dolgoznak, és nehéz lenne összeegyeztetni mindenkivel egy új időpontot.

A jövő héten ugyanis az RTL Klubon is elkezdődik az élő műsor, ahová hozzávetőleg 200 embert kell hetekkel-hónapokkal előre diszponálni. Képtelenség ezt átszervezni menet közben. Fodrászok, világosítók, stylistok, sminkesek, kameramanok, szerkesztők és szereplők több száz fős hadát kellett ehhez összehangolni.