Az X-Faktor nem tágít a szombattól

bry
2010.10.04. 16:09

Friderikusz Sándor diplomáciai küldetése igencsak rövidéletű volt, ugyanis az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter kijelentette, a csatorna nem kívánja áttenni más napra az X-Faktort. Állítása szerint a nézők választottak, és az ő tehetségkutatójuk a legnézettebb szombat esti műsor.

„Szerintem ezt a TV2 programigazgatójával kéne megbeszélnie” – nyilatkozta Kolosi Péter a Velvetnek Friderikusz Sándor szombat esti kitörése kapcsán. A Megasztár zsűritagja a Neo Fm-en, a Bochkor Gábor és Boros Lajos nevével fémjelzett Bumeráng hétfői adásában kifejtette, nem volt előre eltervezett a tárgyalás kezdeményezése. Friderikusz a műsor szombati adásában kifejtette, szerinte az egyik tehetségkutatót másik napon kellene sugároznia, így mindenki élőben követhetné a két vetélkedőt.

Az RTL Klub programigazgatója arra a kérdésre nem válaszolt, hasznos lenne-e két különböző napra helyezni a tehetségkutatókat, ugyanakkor kijelentette, ő már arra várt és azon gondolkodott, vajon mikor teszi másik napra a TV2 a Megasztárt. A konkurens csatorna szóvivője, Koltay Tamás elmondta, Friderikusz az élő műsorban egy általuk is ismert nézői véleményt fogalmazott meg. „Mind a TV2, mind a másik csatorna tehetségkutató műsora komoly nézői érdeklődésre tart számot, és tisztában vagyunk azzal, hogy sokaknak fejtörést okoz, melyik műsort válasszák. Éppen azért indítottuk múlt szombaton hamarabb a Megasztárt, mert fontosak számunkra a nézői igények” – mondta el a Velvetnek Koltay.

Ezzel szemben Kolosi Péter szerint az, hogy a két tehetségkutató egy időben van, tulajdonképpen nem számít égető problémának. „Bizonyos szempontból olyan televíziók között, ahol kereskedelmi verseny folyik, a nézőnek mindig választani kell a különböző kínálatok között. Ezt a problémát nem tartom akkorának, mert közben, ha már valakit valami nagyon érdekel, meg tudja nézni, vagy megkeresi az interneten, vagy rögzíti valamilyen módon” – utalt Kolosi a műsorrögzítés számtalan alternatívájára. Kolosi Péter azt is kifejtette, ha szükség lenne, akkor is gigászi feladat lenne a tehetségkutató egyik napról a másikra áthelyezése, hiszen óriási stábról van szó, akik közül sokan színházban dolgoznak, és nehéz lenne összeegyeztetni mindenkivel egy új időpontot.

A jövő héten ugyanis az RTL Klubon is elkezdődik az élő műsor, ahová hozzávetőleg 200 embert kell hetekkel-hónapokkal előre diszponálni. Képtelenség ezt átszervezni menet közben. Fodrászok, világosítók, stylistok, sminkesek, kameramanok, szerkesztők és szereplők több száz fős hadát kellett ehhez összehangolni.

Kolosi Péter, Friderikusz Sándor, Koltay Tamás
Kolosi Péter, Friderikusz Sándor, Koltay Tamás