Egy nyilvános illemhelyen a pottyantós vécébe esett mobiltelefonját akarta kihalászni egy férfi Kremencsugban, ám ő maga is a készülék után. A merész telefontulajdonost a tűzoltók csak légkalapács bevetésével tudták kimenteni szorult helyzetéből.

Az 50 éves férfi pénteken egy olyan - Ukrajnában még mindig széleskörűen elterjedt - guggolós közintézménybe tért be könnyíteni magán, ahol egy betonlapba vágott 30-40 centiméter átmérőjű lyuk képezi a vécécsészét. Dolga végzése közben kiesett a zsebéből a telefonja.

A férfi megpróbálta kézzel elérni a készüléket, ám egy óvatlan pillanatban maga is átcsusszant a lyukon, és a következő pillanatban maga is nyakig merült a három méter mély gödörben. Segélykiáltásaira járókelők figyeltek fel, akik deszkák és kötelek segítségével próbálták kimenteni a szerencsétlent, ám mivel nem mentek semmire, ezért kihívták a tűzoltókat.

A kiérkező mentőcsapat előbb megpróbálta hevederekkel kiemelni a férfit, ám a szűk lyukon visszafelé már nem fért át. A tűzoltók kénytelenek voltak légkalapáccsal kitágítani a nyílást, és csak így tudták kiszabadítani. Miután sikerült kiemelni a mélyből, visszautasította az időközben kiérkező mentősök szolgáltatásait, megköszönte a segítséget, és úgy ahogy volt. (FH)