Az RTL Klub tehetségkutatójának versenyzői nehezen viselik az ismertséggel járó terhet, ezért az X-Faktor beszervezte Szily Nórát, írja a Bors. A lélekmentorként emlegetett műsorvezető azt a feladatot kapta, hogy segítsen a problémákkal küszködő énekeseknek.

„Figyelek arra, hogy milyen kétely, vágy merül fel bennük, mennyire nyomasztja őket a tét. Megpróbálok mindenkivel leülni beszélgetni. Talán én jobban megértem őket, mert én is ebben a világban élek. Nincs egyszerű dolguk, nem várható el, hogy felfogják azonnal, ez a világ hogyan működik” - nyilatkozta Szily Nóra, akinek pszichológus végzettsége van. Schiwert Takács László, a műsor felelős szerkesztője kijelentette, Szilyre inkább beszélgetőpartnerként számítanak, hogy a versenyzők produkciói hibátlanul sikerülhessenek.

Az egyik versenyző, Vastag Csaba már összeomlott a műsor folyamán. „Akkor készültem ki, amikor a táborban nem tudtam, ki jut tovább, én vagy az öcsém. Két külön teremben vártunk, így azt hittem, csak egyikünknek sikerült. Amikor megtudtam a döntést, tíz percig sírtam, teljesen összezavarodtam” - nyilatkozta Vastag Csaba.