Csaknem két és fél millió fontért keltek el olyan kortárs képzőművészeti alkotások, amelyek Jerry Hall tulajdonában vannak - közölte szombaton a BBC. A Sotheby's aukciós ház londoni árverésén egyebek mellett vevőre talált Lucian Freud festménye, amely meztelenül, nyolc hónapos terhesen ábrázolja a Rolling Stones énekese, Mick Jagger volt feleségét.

Az árverésen 14 alkotás kelt el, köztük a Dollar Sign, amely Andy Warhol ajándéka volt, valamint Damien Hirst, Frank Auerbach és Lucian Freud művei. A legtöbbet Jerry Hall állapotos aktjáért fizette egy vevő: a kikiáltási ár kétszeresét, több mint 601 ezer fontot (több mint 188 millió forintot).

"Amikor a negyedik gyerekkel, Gabriellel voltam terhes, leültem Lucian mellé egy ebédnél, mire rögtön megkérdezte, hogy lefesthetne-e, és másnap már elkezdené. Nekem pedig hízelgett, hogy egy ekkora művész az én állapotomban akar megfesteni, úgyhogy beleegyeztem. Hetente háromszor feküdtem modellt, míg el nem jött a szülés ideje" - mondta az 54 éves volt modell, akinek négy közös gyereke van Mick Jaggerrel. Jerry Hall az aukció kapcsán úgy fogalmazott, hogy "bizonyos életkorban az ember meg akar szabadulni tárgyaktól, ami változás, de ő nem fél ettől". Az árverésre bocsátott alkotások közül csupán négy nem kelt el.