Victoria Beckhamet azért kereste meg a PETA, hogy rábeszéljék, ne használjon különleges hüllőbőröket új kollekciójának táskáihoz. A szervezet arra is megkérte a focistafeleséget, nézze meg a PETA rövidfilmjét az egzotikus bőrök kikészítéséről és kereskedelméről, hátha ezzel végleg elmegy a kedve a krokodilbőrtől.

„Nagyra értékeljük, hogy Ms. Beckham elutasítja a valódi szőrmét, de megkerestük –nagyon udvariasan–, hogy felhívjuk figyelmét a gyíkok és hüllők szenvedéseire, akiket gyakran élve nyúznak meg” – mondta David W. Perle, a PETA szóvivője a Female Firstnek.

A szervezet filmjében a megrázó felvételeket Joaquin Phoenix narrálja: „A különleges állatok gyakran ismeretlenek számunkra, ahogy arról sem tudunk, mennyit szenvednek míg öv vagy táska lesz belőlük. Minden évben milliónyi hüllőt ölnek le, hogy táska, öv vagy cipő készüljön bőrükből. Az állatok jóléte nem érdekli azokat akik vadásszák, orvvadásszák vagy tenyésztik őket. A vadászok elkapják a gyíkokat, macsétával levágják a fejüket aztán megnyúzzák őket. Clifford Warwick biológus szerint a gyíkok még élnek, amikor letépik a bőrt testükről. Te is segíthetsz véget vetni a szenvedésüknek. Bármilyen állatbőrből készült dolgot el lehet készíteni bőr nélkül is. Ennyi divatos és fájdalommentes választási lehetőség mellett nincs indok arra, ha mégis valódi bőrt viselsz!” – mondta Phoenix a felvételen.

A videót itt megnézheti, de megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!