Hatalmas bulit csapott a kiszabadított chilei vájároknak a bánya magyar származású tulajdonosa

2010.10.20. 21:44 Módosítva: 2010.10.20. 21:44

Hatalmas partit rendezett a kiszabadított chilei bányászoknak a bánya tulajdonosa, Leonardo Farkas kedden. A bulin mindegyik vájár kapott egy motort, sőt a magyar származású milliárdos kettőnek házakat is vett - számolt be a chilei média szerdán.

A keddi, öltönyös partit a copiapói Caldera Kulturális Központban rendezték, nem messze az augusztus 5-i bányaomlás helyszínétől - csaknem 300 voltak. Farkas már korábban adott mind a 33 bányásznak egy-egy 10 ezer dolláros csekket (csaknem kétmillió forint). A bányászokat múlt héten szabadították ki 69 nap után egy mentőkapszula segítségével a több mint 700 méteres mélyből a San Jose bányából.

A partin a tulajdonos két vájárnak még egy 10 ezer dolláros csekket adományozott pluszban: azok kapták a pluszpénzt, akiknek fogságuk alatt született gyerekük. A partin két bányász térdre ereszkedve kérte meg barátnője kezét.

Leonardo Farkas egyébként már Chilében született 1967-ben: 20 évesen az Egyesült Államokba ment és bárzongorista is volt Las Vegasban, többek között Tom Jonesszal és Julio Iglesiasszal is fellépett. Farkas 2005-ben költözött vissza Chilébe, a bányaiparban kezdett dolgozni. A Chilében népszerű milliárdosnak a Facebook nevű közösségi oldalon több mint 352 ezer rajongója van.