Egy értékes gyűjtemény részét képező Matrjoska-babát emelt el moszkvai szállodai lakosztályából Arnold Schwarzenegger. A hiányt a kaliforniai kormányzó távozását követően fedezték fel a hotel alkalmazottai - adta hírül szerdán az ukrán Censor.net hírújság.

A Terminátor és kísérete egyéb apróságokat is magukhoz vettek emlékbe szobáikból.A művészi igényességgel faragott és festett, egymásba illeszthető Matrjoska-babákat dekorációs céllal helyezték el a színészből lett amerikai politikus lakosztályában, aki az elmúlt héten töltött el három napot Dmitrij Medvegyev elnök vendégeként az orosz fővárosban.

Arnold Schwarzenegger és kísérete összesen tíz szobát vett igénybe az egyik moszkvai luxushotelben. Az amerikai küldöttség elutazását követően a szálló személyzete felfedezte, hogy a szobákból több törölköző és fürdőköpeny hiányzik, a kormányzó lakosztályából pedig a fából faragott babák egyik darabjának kélt lába, amit valószínűleg maga Schwarzenegger vitt el emlékbe. A hotel vezetői elmondták, hogy a fürdőszobai tartozékok fogyatkozásához már hozzászoktak, de Matrjoska-babát most loptak tőlük először. Hozzáfűzték azonban, hogy egyáltalán nem haragszanak az eset miatt, sőt azt mondták: remélik, a kaliforniai küldöttség tagjai a szállodai tárgyakon kívül kellemes emlékekkel is távoztak.