Nigella Lawson konyháját kommandósok szállták meg

2010.10.20. 16:56

A főzős műsoráról híres Nigella Lawson konyhájában véletlenül felrobbant egy sütő, ennek robaja miatt szállták meg a helységet a rendőrök és titkos ügynökök. Az eset annak köszönhető, hogy amikor a robbanás történt, Lawson épp Salman Rushdie-nak készített vacsorát – írja a Telegraph.

Rushdie indiai születésű brit regényíró több mint kilenc évig élt folyamatos rendőri védelem alatt azután, hogy az iráni vallási vezető, Koimeni ajatollah 1989-ben kimondta rá a fatvát –azaz felszólította a muzulmánokat, öljék meg a szerzőt– a Sátáni versek című regénye miatt. A fatva fenyegetése csak 1998-ban szűnt meg, amikor az iráni vezetés enyhített addigi álláspontján.

Lawson és Rushdie régi jó barátok, így került az író Lawsonhoz, akit nem nagyon viselt meg a rendőri beavatkozás: „Bárányt sütöttem, amikor a sütő felrobbant. Hirtelen hét titkosszolgálati ember rohant be a konyhámba. Úgy álltam ott, mint valami hülye egy amerikai szappanoperában. A bárány egyébként tönkrement” – mondta a tévés szakács a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon.