Az oberhauseni állatkert keddi bejelentése szerint elpusztult Paul, a világhírű jós-polip. Az állatkert akváriumának közleménye szerint a gondozók szomorúan fedezték fel hétfőn éjszaka, hogy az idei foci-világbajnokság idején világhírűvé vált állat kimúlt.

Paul azzal lett a közönség és a média kedvence, hogy minden előrejelzése bejött a foci világbajnokság idején. Nem csak a németek mérkőzéseinek kimenetelét találta el, vagyis azt, hogy a bronzmeccsen legyőzik Uruguay-t., hanem a németek nélkül zajló döntő kimenetelét is, hiszen előre megtippelte, hogy a spanyolok lesznek a világbajnokok.

A módszer az volt, hogy minden alkalommal leeresztettek a vízébe két műanyag tartályt, benne kagylókkal, és rajtuk a mérkőző csapatok zászlaival. Amelyik tartályból elvette eledelét, az a csapat lett a győztes később. Végül ő is megkapta a Világkupa másolatát, majd a vébé után az állatkert bejelentette, visszavonul, gondozói ugyanis úgy látták, hogy nyugalomra van szüksége, elege van a tévékamerákból, villanó vakukból. Paul többé nem foglalkozott semmiféle jóslattal, legyen szó futballról, politikáról, gazdaságról, életmódról. (FH)