A híres humoristanő felesége, Portia DeGeneres –leánykori nevén Amanda Lee Rogers – a Women’s Weekly-nek mesélt el, korábban annyira zavarta szexuális identitása, hogy 40 kilóra fogyott. Az ausztrál színésznő évekig küzdött étkezési zavarokkal, csak azután lett jobban, hogy elvált férjétől, Mel Metcalfe dokumentumfilmestől.

“Rengeteg időbe telt, mire rájöttem, hogy valami problémám lehet. Körülbelül 40 kiló voltam, és emlékszem, hogy rettegtem az ételtől. Nem voltam hajlandó pizzériák mellett elsétálni, mert arra emlékeztetett, milyen érzés volt pizzát enni, és nagyon féltem, hogy nem bírok magammal és elkezdek zabálni, és úgy gondoltam, hogy ha egyszer elkezdek zabálni, sose fogom abbahagyni” – mondta Portia DeGeneres, aki egy rockkoncerten találkozott először Ellen DeGeneressel.

Kapcsolatuk mégis 3 évvel később kezdődött, mert a színésznő sokáig nem merte felvállalni, hogy leszbikus: “Nagy utat tettem meg, míg egyáltalán meg mertem jelenni társaságban egy nővel, főleg vele” – mondta. DeGeneresék 2008-ban hivatalosan is összekötötték életüket, és bár már hat éve vannak együtt, Ellen DeGeneres kijelentette, nem valószínű, hogy gyermekvállalásra adják majd a fejüket, mert ez óriási felelősséggel jár.