Mel Gibson és exe ma találkoznak először tavasz óta. Grigorjeva ügyvéde, Daniel Horowitz elmondta a TMZ-nek, hogy a nő aktív résztvevője lesz Gibson kihallgatásának, és ő maga is írt kérdéseket a színészhez. Gibsonnak lehet, hogy végig kell hallgatnia saját hangfelvételeit: a TMZ értesülései szerint Grigorjeva ügyvédei le szeretnék játszani a hangüzeneteket, hogy bebizonyítsák, ügyfelük valóban veszélyben volt és azt is, hogy Gibson képtelen lenne közös gyermekükre, az egy éves Luciára vigyázni.

„Vasárnap este Oxana elmondta, hogy ügyvéde mellett fog ülni, szemben Mellel. Most fog először szemtől-szemben ülni vele, mert tudja, hogy ez fontos és jelenléte lehet, hogy megtöri Melt” – mondta egy ismerős a RadarOnline-nak. „Mel el fogja utasítani, hogy Oxana bántalmazásáról beszéljen, az Egyesült Államok Alkotmányának Ötödik Kiegészítésre hivatkozva, mondván, nem köteles magára nézve terhelő vallomást tenni, ráadásul a nyomozás is tart még” – tette hozzá a forrás.

A színész tavaly januárban bántalmazta először Grigorjevát: kitörte pár koronáját, állítólag megütötte a gyereket is, és rengeteg hangfelvétel készült arról, ahogy alpári módon fenyegeti a nőt. Gibson múltkor horgászni ment tanúskodás helyett, ha ma megjelenik a bíróságon, kihallgatása valószínűleg egy napnál tovább fog tartani.