Az árokban, autója vezetőülésében tért magához egy karlskronai férfit, aki a megengedett alkoholszint közel tízszeresével a vérében vezette autóját múlt májusban. A bíróság most mégis felmentette őt az ittas vezetés vádja alól, mivel nem tudták kizárni, hogy esetleg nem is volt ébren, amikor volán mögé ült - írja a The Local.

A balesethez kiérkező rendőrök jegyzőkönyve szerint az autóvezetőn pizsama volt, mackónadrág és papucs, és azt vallotta, nem emlékszik, hogyan került az autóba: “Azt mondja, 9 körül feküdt le aludni, ezt követően pedig nem emlékszik semmire, mígnem magához nem tért az árokban” - írja a Blekinge körzeti Bíróság jegyzőkönyve.

Végül a férfi háziorvosának szakvéleménye vezetett az ittas vezetési vádak elvetéséhez, aki tanúsította, hogy páciense rendszeres alvajáró. “Az orvos igazolta, hogy a férfi azóta ismét alvajárási tüneteket produkált, miután bevett egy olyan gyógyszert, amit a baleset éjszakáján is szedett”. Ez alapján a bíróság megállapította: “Nem tekinthető egyértelműen bizonyíthatónak, hogy a vádlott tudatában volt cselekedeteinek, amikor autót vezetett”.