Brit testvérpár lett hivatalosan is a világ legidősebb ikerpárja. A BBC szerdai tudósítása szerint a 100 éves Ena Pugh és Lily Millward a nyugat-angliai Breconben élnek, és 1910 január 4-én születtek, amikor még VII. Edward ült a szigetország trónján. Az ikerpár a titulust egy francia ikerpártól vette át: Raymonde és Lucienne Wattelade ugyanis "mindössze" 98 évesek - ez összesen tehát csak 196 év -, bár eddig azt hitték, hogy ők a legidősebbek.

A francia páros azt mondta: "nagyon is ösztönző az, hogy tőlünk is vannak idősebb ikrek, és örülünk, hogy átadhatjuk nekik a vezetést." Az új rekorderek egyike, Lily a hosszú élet titkát is elárulta, ami nem más, mint a "nevetés, és az, hogy sokat viccelődtünk egymással".

.

A 100 éves brit ikrek egy farmon nőttek fel, és később is ott dolgoztak. Mint mondják, egész nap talpon voltak, de jókat mókáztak közben, és nagyon szerencsésnek tartják magukat, hogy jó egészségben élték meg a 100. születésnapjukat.

Az idős hölgyek máig aktívak: minden pénteken buszra szállnak, és együtt mennek bevásárolni, majd közösen teáznak és beszélgetnek. Gyerekeik szerint Ena és Lily nagyon közel állnak most is egymáshoz. Szinte minden este beszélnek egymással telefonon, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent, mert egyre rosszabbul hallanak.

A lányoknak nyolc testvérük volt, köztük egy fiú ikerpár is, de ma már csak ők élnek a népes farmer családból. A dédnagymamákra büszke az egész család. Lányaik, unokáik és dédunokáik szerint nagyon jó erőben vannak, és özvegyként egyedül élnek saját házukban, nem szorulnak segítségre sem