A hivatalos koránál valójában egy évvel idősebb a világ legöregebb embere - állítja Eunice Sanborn családja, akik szerint noha az amerikai hölgy az iratai alapján a 114. életévét töltötte be, a valóságban már a 115-ön is túl van. Az idős asszony csütörtökön került az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy a 114 éves Eugenie Blanchard halála után ő lett a világ legidősebb embere.Eunice Sanborn az amerikai népszámlálási iroda nyilvántartása szerint 1896. július 20-án született a louisianai Lake Charlesban, azaz idén töltötte be a 114. életévét. Családja szerint azonban hiba van az adatokban, az asszony ugyanis épp egy évvel korábban, 1895-ben látta meg a napvilágot, azaz mostanra már 115 éves is elmúlt. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a család minek alapján feltételezi, hogy hiba csúszott a nyilvántartásba.

Az idős hölgy 24 órás ápolói felügyelet alatt él, és fogadott fia, David French és családja gondoskodik róla. A férfi ötéves volt, amikor megismerte a hölgyet, akivel az évek során közeli barátságba került. French szerint az asszony korához képest jó egészségnek örvend, és amikor megtudta, hogy ő az új rekorder, "sokat mosolygott". Amikor azonban kiderült, hogy úgy vette át a címet, hogy annak előző birtokosa meghalt, azt mondta, hogy "nagyon sajnálja az elhunytat és a családját".

A három évszázadban is élő hölgy három férjét és egyetlen gyermekét is eltemette, és hosszú életét állítása szerint a hitnek köszönheti. A jelenleg a texasi Jacksonville-ben élő hölgy egyébként gyakran fogad látogatókat otthonában, és olykor el is hagyja a házat. French szerint legutóbb júliusban, a születésnapján látogatott el a jacksonville-i baptista templomba, hogy találkozzon az őt ünneplő gyülekezettel.