A vörösiszap-károsultak megsegítésére rendeznek segélykoncertet november 5-én este Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban - írta a Független Hírügynökség. A több mint háromórás segélykoncerjén a Fásy Mulató nagyágyúi lépnek fel. A húsz előadó között szerepel Zoltán Erika, L. L. Junior, Anita, a Desperado, Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Sláger Tibó, Nótár Mary és Fásy Ádám. A koncert teljes bevételét a Magyar Kármentő Alaptítványnak ajánlják fel.

A koncertet beharangozó sajtótájékoztatón Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidő Csarnok (Buszacsa) igazgatója, illetve a rendezők nevében Fásy Ádám elmondta: az intézményt térítésmentesen vehetik igénybe a szervezők. A koncertre a felnőttek kétezer, a gyerekek ötszáz forintért léphetnek be. A gyűjtés 1,2 millió forintról indul, az összeget Fásy Ádám barátai adták össze. Abban bíznak, a 11 éves múltra visszatekintő Fásy Mulató népszerűsége megtölti majd a csarnokot, a péntek este hétkor kezdődő koncertre 2500-3000 nézőt várnak. A koncertre a nevelőszülők illetve a nevelt gyermekek ingyen léphetnek be, ez a Buszacsa ajándéka nekik. Máthé Csaba hozzátette még: a Szabolcs-Szatmár-Beregben élők jól emlékeznek arra, hogy a beregi árvíz idején a dunántúliak adakoztak önzetlenül. Most a keleti megyén a sor.

Az intézmény üzemeltetésébe belefér a karitatív tevékenység, de a feltételük minden esetben az, hogy a rendezők a teljes bevételt jótékony célra fordítsák. Legközelebb november 14-én rendeznek a Buszacsában segélykoncertet, akkor helyi művészeti csoportok lépnek fel, a bevételt ugyancsak a vrösiszap-katasztrófa áldozatainak ajánlják fel.