Újraindul az amerikai pornóipar

2010.11.06. 09:42 Módosítva: 2010.11.06. 09:45

A jövő héttől ismét beindul a pornó gyártása a világ egyik legnagyobb felnőttfilm-készítő cégénél, miután pár hete az egyik szereplő HIV-tesztje pozitív lett, és emiatt szüneteltek a forgatások. A beteg pornós mást nem fertőzött meg.

Az amerikai Vivid Entertainment a múlt hónapban jelentette be, hogy leállnak a munkával. A pornófilmek szereplőinek rendszeres egészségi ellátását végző klinikán a - feltételezések szerint férfi - pornós összes partnerét HIV-tesztnek vetették alá. "A karanténlistán szereplők eredményei a kétszeres teszt után is negatívak lettek" - mondta Steven Hirsch, a Vivid alapítója és társelnöke. A cég ezért hétfőtől folytatja a forgatásokat.

A pornósok legutóbb tavaly kényszerültek szünetre hasonló ügy miatt, de az igazi megrázkódtatás hat éve érte az iparágat. Akkor 14 szereplő tesztje lett pozitív, több gyártó pedig kénytelen volt végleg befejezni tevékenységét. A filmesektől már több szervezet is követelte korábban, hogy "színészeik" használjanak rendszeresen óvszert, de ettől vonakodnak a gyártók. "Természetesen továbbra is teszteknek vetjük alá szereplőinket, és minden szükséges óvintézkedést megteszünk egészségük és biztonságuk érdekében" - mondta Hirsch.