Kanye West már nem találja rasszistának George Busht

2010.11.10. 15:52 Módosítva: 2010.11.10. 15:54

Az amerikai rapper három évvel 2005-ös kijelentése után szerdán sajnálatát fejezte ki George Bush amerikai elnök lerasszistázása miatt. West a New Orleanst elpusztító Katrina hurrikánra adott lassú kormányzati reakció kapcsán szólt be, mondván: "George Bush nem törődik a feketékkel".

"Nem volt semmi alapom arra, hogy rasszistának nevezzem George Busht" - ébredt most rá a Grammy-díjas zenész az NBC kamerái előtt. Magyarázatképpen közölte: "erős érzelmi helyzetben mi, emberek, nem mindig választjuk meg megfelelően a szavainkat".

West azért nyilatkozott épp most több mint öt éve tett szavairól, mert a memoárja megjelenése kapcsán interjúkat adó George Bush elnöksége "leggusztustalanabb" pillanatának nevezte a vádakat, hogy rasszizmus miatt lett volna olyan lassú a kormányzat reakciója a Katrina pusztítására.

A 2005 augusztus végén történt katasztrófa idején sokan felvetették, hogy a szövetségi kormányzat azonnal mentőegységeket küldött volna, ha fehér középosztálybeli emberek, és nem szegény feketék lettek volna veszélyben. Bush szerdán közölte, hogy "értékeli" a rapper szavait, de hozzátette: nem csak Kanye West tett rasszista vádakat a Katrina idején. A gátlástalan egójú West legutóbb Taylor Swifttől kért bocsánatot, amiért tönkretette az énekesnő díjátvevő pillanatát az MTV Music Awardson.