Be akarja tiltani a tévéműsorokban fellépő lányok szexuálisan kihívó öltözködését a dél-koreai kormány. A törvény alkotója, a nemek közötti egyenlőség minisztériuma szerdán közölte: a jogszabályra azért van szükség, mert egyre nagyobb a felháborodás az országban amiatt, hogy ügynökeik nyomására kamaszlányok hiányos öltözékben lépnek fel esti vagy késő esti műsorokban.

Li Jung Hjun, a minisztérium tisztségviselője azt mondta: a 2011-ben hatályba lépő törvény megköveteli a tévétársaságoktól, hogy írásban szabályozzák a 18 éven aluli lányok öltözködését a műsorokban, például azt, hogy milyen rövid lehet a szoknyájuk. A törvénysértő programokat a médiahatóság az este tíz óra utáni műsorsávba száműzheti, ami súlyos bevételkiesést okozhat, hiszen a fiatal nézők többsége elvileg akkor már alszik.

A törvény a "fiatalok mentális és fizikai egészségének védelme érdekében" azt is meg akarja tiltani, hogy kamaszok késő este jelenjenek meg a képernyőn, akár élő, akár felvett műsorban. "Tudom, nem könnyű meghatározni azt a kifejezést, hogy szexuálisan kihívó öltözködés. Mégis szükség van arra, hogy gátat szabjunk a tiniket gyakran kizsákmányoló ügynökségeknek" - mondta Li Jung Hjun.

A szöuli parlament nemrég különbizottságot alakított annak kivizsgálására, hogy 13-14 éves lányok miért énekelhettek kihívó öltözékben, mozdulatokkal és szövegekkel egyes műsorokban. Több tinisztár családja is pert indított az ügynökök ellen a fiatalok kizsákmányolására hivatkozva.