Megkezdődött szerdán Angelina Jolie filmjének boszniai forgatása, miután a színésznő kisebb huzavona után engedélyt kapott a filmkészítésre az országban. Edin Sarkic, a film helyi producere az AFP-nek úgy nyilatkozott, hogy egyelőre Jolie távollétében kezdtek forgatni Szarajevóban, ám egy későbbi időpontban az országba várják majd a színésznőt is, akinek egyelőre a magyarországi munkálatoknál van dolga.

A Dnevni Avaz című napilap szerint a filmkészítők először panoráma felvételeket készítenek a fővárosról, majd később felvesznek néhány jelenetet Vares városában is. Helyi médiabeszámolók szerint a boszniai forgatás vasárnap már be is fejeződik.

A délszláv háborúban játszódó szerelmi történet forgatási engedélyét egyszer már visszavonta a kulturális minisztérium, mert egy boszniai nőszervezet hevesen tiltakozott a film ellen. A szervezet olyan sajtóhírekre reagált, amelyek szerint a film szerelmi története egy muzulmán nő és az őt megerőszakoló szerb férfi között alakul ki. Ezeket az információkat azonban Jolie, valamint a film producere is "félreértésnek" nevezte, és azt állították, hogy a filmben egyáltalán nem szerepel nemi erőszak.

Jolie ráadásul azt is mondta, hogy a boszniai forgatás idején mindenképpen szeretne találkozni a szervezet képviselőivel, hogy személyesen is tisztázhassa a félreértést. Az engedélyt végül azután adta meg a minisztérium, hogy látták a készülő mozi forgatókönyvét.