Jessica Albával, Kiefer Sutherlanddel és Halle Berryvel smúzolhattak a chilei bányászok

2010.11.21. 12:05

Demi Moore, Halle Berry és Kiefer Sutherland is részt vett a CNN hírtelevízió által szervezett gálán Los Angelesben, amelyet annak a 33 chilei bányásznak a tiszteletére tartottak szombaton, akiket egy földomlás két hónapra elzárt a külvilágtól. A megmentésük óta médiasztárokként kezelt férfiak megköszönték a világnak, hogy imádkoztak értük. "Ezek az imák segítettek abban, hogy kikerüljünk nehéz helyzetünkből" - mondta a csapat bohócának is nevezett Mario Sepulveda. A "CNN Hősök" elnevezésű gáláját nem először rendezik meg. A hírtelevízió ide olyan egyszerű embereket hív meg, akik valamilyen tettükkel hősökké váltak.

A vastapsot kapó bányászok korábban a chilei zászlót lengetve pózoltak a vörös szőnyegen, ahol olyan hírességek is láthatóak voltak velük, mint Halle Berry, Renee Zellweger, Kiefer Sutherland, Demi Moore, Jessica Alba vagy Kid Rock. A közönség szórakoztatásáról ezúttal Jon Bon Jovi, John Legend és a Sugarland gondoskodott.

A bányászok a hivatalos közlemény szerint csak turistáskodni, illetve a gálára érkeztek Los Angelesbe, ám vannak, akik szerint többről lehet szó. Történetük megfilmesítésért ugyanis ádáz harc folyik Hollywoodban. Az őket képviselő ügyvéd múlt héten azt nyilatkozta egy chilei napilapnak, hogy naponta 10 ajánlatot kapnak. Ezek közül az egyik legkomolyabbat Brad Pitt produkciós cége, a Plan B Entertainment adta, amely több millió dollárt is hajlandó lenne fizetni a jogokért. A 33 chilei bányász augusztustól október közepéig összesen 69 napot töltött a föld alatt az Atacama sivatagban található San Jose bányában.