Brad Pitt és Angelina Jolie 150,000 dollárt adományoztak az amerikai SOS Children's Villages alapítványnak – jelent meg a Femalefirst magazinban. A szervezet főleg az árvákat és a rászoruló családokat támogatja.

Dr. Heath Paul, az SOS Children's Villages ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta: “Hálás vagyok, hogy Angelina és Brad tisztában vannak a család erejével, azzal, hogy az összetartó család mennyire sokat jelent a gyerekekek egészséges fejlődésében.”

"Brad Pitt és Angelina Jolie jól ismeri az alapítvány Etiópiában, Darfurban, Chadban és Haitin végzett munkáját. A sztárpár tudja és példaként mutatja azt is, hogy a család egyetemessége minden gyereknek egyformán szükséges" – folytatta az alapítvány ügyvezetője. Angelina Jolie és Brad Pitt a kilenc éves Maddoxot, a 6 éves Paxot és az 5 éves Zaharát örökbe fogadták, és a saját gyerekeikkel együtt nevelik. Tavaly a pár az SOS Children's Villages 100.000 dollárt adományozott a szervezet floridai és Illinois-i központjának.

Az árván maradt gyerekek, a rászoruló családok szakképzést, haladó oktatást, elérhető segítséget és erkölcsi támogatást kapnak a szervezettől. Brad Pitt fontosnak tartotta, hogy adománnyal fejezzék ki hálájukat a szervezet munkájáért.

A Jolie-Pitt alapítvány a a Magyar Vöröskeresztnek, közvetlenül a vörösiszapkárosultaknak is adományozott november elején, szeptemberben az ENSZ nagykövet Angelina Jolie pakisztáni árvízkárosultakat látogatott. Mostanra már elhagyták Budapestet, és a rossz tapasztalatokkal ellentétben Budapestről csak jót mondtak.