Németországban egy 64 éves férfi befalazta magát házának pincéjébe, ahonnan csak úgy jutott ki újra, hogy átütötte a szomszéd pincét leválasztó falat. A német rendőrség csütörtöki közleménye szerint az eset Gumperda városában történt, ahol a barkácsolást kedvelő nyugdíjas férfi valamiért úgy döntött, befalazza háza pincéjét.

A munkára a férfi a téglákon és habarcson kívül élelmet és vizet is vitt az alagsorba. Azt azonban csak akkor vette észre, hogy a felhúzott fal rossz oldalán áll, vagyis saját magát falazta be, mikor végzett a munkával. Miután egy egész hétvégét töltött a pincében, hétfőn úgy határozott, hogy a nála maradt kalapáccsal lebontja a falat. De ekkor se volt szerencséje: az újonnan felhúzott helyett azt a falat választotta, amely a szomszédos ház pincéjét választotta el az övétől.

A szomszéd elmondása szerint már hónapok óta vitában álltak a nyugdíjas férfival. A kalapálás hallatán ezért azonnal értesítette a rendőröket, akik a pincében várták meg, amíg az idős ember átütötte az elválasztó falat.