A Megasztár New Yorkban felnövő énekese szerda óta kettős állampolgár: mivel édesanyja magyar, nem kellett vizsgáznia magyar állampolgári ismeretekből. „Mostantól kettős állampolgár vagyok, amerikai mellett magyar papírjaim is lesznek. Az egész folyamat nem volt hosszú, csak egy csomó kérvényt kellett milliószor aláírnom” – mondta Kállay-Saunders András a Blikknek.

„Aki megkérdezte, hova való vagyok, mindig elmeséltem, hogy anyukám magyar, apukám pedig afro-amerikai. Anyukám kiskoromban sokat mesélt az országról, igaz, mára szinte mindent elfelejtettem. Szeretnék itt maradni, nagyon szeretem az itteni embereket. Az első pillanattól kezdve nagyon kedvesek és aranyosak velem. És biztos, hogy itt szeretnék karriert csinálni és bejárni az országot. Most Budapest a kedvenc helyem” – tette hozzá az énekes.

Bár hivatalosan nem kellett vizsgáznia, a Blikk feltett Tolvai Renáta állítólagos pasijának öt Magyarországra vonatkozó kérdést, melyek közül Saunders csak kettőre tudott helyesen válaszolni: nem tudta például, ki az ország miniszterelnöke, ahogy azt sem, mikor csatlakoztunk az EU-hoz vagy hány megyéje van az országnak. Azt viszont tudta, hogy a muszájt pontos j-vel írják és 10 millióan élnek Magyarországon.