horoszkóp

Súlyos baleset egy német valóságshow-ban

2010.12.05. 14:14 Módosítva: 2010.12.05. 14:15

Súlyos baleset történt a német közszolgálati tévé szombati élő showjában: megsérült az egyik fellépő a ZDF-en futó Wetten, Dass... (magyarul: Fogadjunk...) című műsorban. A vasárnapi tudósítások szerint a 23 éves Samuel Koch egy görkorcsolyás mutatványra készült: mozgó autót kellett átugrania. Nekiiramodott, de a lába beleakadhatott a kocsiba, átbucskázott rajta, majd arccal a földre zuhant.

Samuel Koch eszméletét vesztette. Azonnali orvosi segítséget kapott, majd kórházba vitték. A show 29 éves történetében még nem fordult elő ilyen eset. Arra sem volt példa, hogy az élő műsort megszakítsák és leállítsák.

Az eset sokkolta a nézőket. A műsort szombat esténként körülbelül 10 millióan követik figyelemmel. A műsorvezető, Thomas Gottschalk a híradóban is megszólalt. A showman azt mondta, hogy az elmúlt évtizedekben többször is volt már veszélyes mutatvány a műsorban, és "a legrosszabb, ami egészen eddig történt, az egy törött láb volt". Azt is mondta: együtt ebédelt Koch-hal, és látta, hogy a fiatalember mennyire eltökélt, mennyire meg akarja csinálni a mutatványt. "Rettenetesen sajnálom, hogy így végződött" - tette hozzá Gottschalk.