Szombat este kétszer is színpadra kellett lépnie az X-Faktor versenyzőinek, akiknek most magyar és külföldi számokat egyaránt énekelni kellett. A tíz előadás után Sebestyén Balázs lezárta a szavazást és kihirdette a továbbjutókat: a szavazatok alapján Takács Nikolas, Janicsák Veca és Király L. Norbert menekült meg, Vastag Csabának testvérével, Vastag Tamással kellett párbajozni. A megmérettetést a fiatalabbik versenyző kezdte, aki a Westlife You Raise Me Up című számát adta elő, majd érkezett Vastag Csaba, aki Demjén Ferenc Jégszív című számát énekelte el.

"Nagyon rég láttam Csabi a lelkedet így idetenni" - értékelte a produkciókat Keresztes Ildikó. "Tudom, hogy könnyebben sírsz, mint a testvéred, mert a testvéred belül sír. Rajta nem látom. Úgy éreztem, mintha az életedért énekeltél volna, de közben meg azt is, hogy érte" - magyarázta a mentor, ám ennek ellenére Vastag Tamást szerette volna bent tartani.

"Tomi, olyan csodálatosan énekelted el a nótát, hogy azt gondoltam, a mentorok történetében először az lesz, hogy azt fogom mondani, hogy jobb voltál a bátyádnál, a bátyád szépen hazamegy" - mondta Nagy Feró. "De aztán kijött a bátyád és neked énekelt. Annyira szépen énekelt neked, hogy nem akarom azt mondani, hogy te jutottál tovább. Nálam Csaba jutott tovább." Hasonlóan vélekedett Geszti Péter és Malek Miklós is, így a döntés értelmében Vastag Tamásnak kellett távoznia. Bátyja most sem bírta visszatartani a könnyeit, zokogásban tört ki.