Súlyos gerincsérülést szenvedett az a 23 éves német férfi, aki német közszolgálati televízió szombati élő show műsorában szenvedett balesetet - közölte vasárnap a ZDF német közszolgálati televízió. Samuel Koch arra készült, hogy egy rugós gólyalábbal szaltózzon át egy felé haladó autót, de rosszul ért földet: arccal csapódott a padlónak és mozdulatlanul terült el a földön.

A 29 éve a műsoron lévő élő programot történetében először meg kellett szakítani. A 23 éves Samuel Koch-ot egy két és fél órás műtét után mesterséges kómába helyezték - közölte a ZDF német közszolgálati televízió. A rosszul sikerült mutatvány után a padlón mozdulatlan fekvő Koch a kórházba szállítás után visszanyerte az eszméletét és beszélni is tudott. A szombat esti, nemzeti intézmények számító Wetten, Dass... (magyarul: Fogadjunk...) című élő műsor 29 éves történetében először kellett megszakítani a baleset miatt. Koch arra készült, hogy egy rugós gólyalábnak, vagy kengurulábnak is nevezett, lábra szerelhető és nagy ugrásokat lehetővé tévő szerkezettel ugrik át egy felé haladó autót.

Az esetről készült fényképek tanúsága szerint a szaltó közben hozzáért az autó szélvédőjéhez, amitől megpördült, és nem a lábára érkezett, hanem arccal előre erősen a földnek csapódott. A baleset miatt veszélybe került a műsor sorsa is. Kritikusai szerint az utóbbi években egyre merészebb és veszélyesebb mutatványokat választottak, a nézőkért folyó verseny miatt. "Ennek a balesetnek biztosan lesznek következményei" - idézte a Független Hírügynökség a Spiegel című német lapot.