A legendás műsorvezető csütörtök este vezette utoljára a "Larry King Live" című esti show-t, amelyben Barack Obama, Bill Clinton és King családja mellett konkurens tévécsatornák arcai is búcsút vettek tőle, Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó pedig egyenesen azt kezdeményezte, államában nyilvánítsák Larry King Napnak a műsorvezető utolsó napját – írja az edition.cnn.com.

King júniusban jelentette be, hogy visszavonul, helyét a 25 éves műsorban a brit Piers Morgan, korábbi újságíró veszi át. „Ritkán fordul elő velem, hogy nem találok szavakat… Amikor 25 évvel ezelőtt egy kis washingtoni stúdióban elkezdtem, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen sokáig maradok. Exkluzív műsoraim lesznek a CNN-en és rádiózni is fogok… szóval ez nem a búcsú… de ebben a díszletben valóban nem látnak többé. Nem is tudom, mit mondjak, kivéve a közönségemnek: nekik nagyon köszönöm. És mit szólnak ahhoz, ha ’Isten veletek!’ helyett azt mondom inkább, ’Viszlát!’?” – búcsúzott King utolsó műsora végén.

A műsorvezető 50.000 interjút készített, 6120 showja van a CNN archívumában és nemrég a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a "Larry King Live", mint a leghosszabb ideje futó tévéműsor, ugyanazzal a műsorvezetővel, ugyanabban a műsoridőben.

Barack Obama előre felvett videoüzenetben búcsúztatta a műsor alatt többször könnyeivel küszködő 77 éves Kinget: „Azt mondja, nem tett semmit, csak kérdezett. De amerikaiak generációit lepték meg, informálták a kérdésekre adott válaszok” – mondta az Egyesült Államok elnöke.

King korábban azzal indokolta visszavonulását, hogy a naponta látható Larry King Live helyett több időt szeretne családjával tölteni.