Több mint 87 ezer dollárért kelt el John F. Kennedy merénylője, Lee Harvey Oswald koporsója - közölte pénteken az árverést szervező Los Angeles-i aukciósház. Az 1963-ban meghalt Oswald holttestét 1981-ben exhumálták, hogy eloszlassák azokat a pletykákat, amelyek szerint a sírban Oswald hasonmása, egy szovjet ügynök fekszik. A kiemeléskor kiderült, hogy a fenyőből készült koporsó a talajvíz miatt megrongálódott, így később - az újra azonosított holttestet - egy másik kazettában temették újra.

Az eredeti koporsót a Nate D. Sanders aukciósház bocsátotta árverésre, amelynek végén 87.468 dollárt (18 millió forint) fizetett a szerencsés licitáló, akinek személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra az árverési ház. A Dallas News ugyanakkor úgy értesült, hogy a koporsó eddig Allen Baumgardner, a Fort Worth temetkezési vállalat vezetőjének tulajdonában volt, akihez Oswald holttestének exhumálása után került.

Lee Harvey Oswaldot, akit azzal gyanúsítottak, hogy 1963. november 22-én lelőtte John F. Kennedy amerikai elnököt, két nappal az elnök elleni merénylet után lőtték le. A férfit 1963. november 25-én temették el.