400 kilométerre egymástól tölti karácsony napját Vilmos herceg és menyasszonya Kate Middleton - tudta meg a Mirror című brit lap internetes kiadása. A vasárnap megjelent cikk szerint az angol királynő unokája, aki a Brit Királyi Légierő helikopter pilótája 24 órás ügyeletben lesz az ünnep idején.

A beszámoló szerint Vilmos nem akarta megszakítani a hagyományt, miszerint karácsony napján a helikopteres kutató és mentőcsapat újoncai ügyelnek, míg a tapasztaltabbak hazamehetnek családjaikhoz. Így, a herceg december 25-én az észak-walesi Anglesey bázison lesz, és kedvese nélkül tölti az eljegyzése bejelentése utáni első karácsonyt. Vilmos majd csak az ünnep másnapján csatlakozik menyasszonyához.

A pár egyébként szombat este jelent meg először együtt hivatalos eseményen azóta, hogy házasulási szándékukat nyilvánossá tették. Egy jótékonysági vacsorán vettek részt, amelynek bevételéből rákos betegeket kezelő részleget hoznak létre egy Cambridge-i kórházban. Az estről szóló beszámolók szerint Kate a fagyos, havas időjárás ellenére egy fekete-fehér térdig érő ruhában, hozzá illő fekete kabátban és magassarkú cipőben érkezett az eseményre.