Zara Phillips is férjhez megy

2010.12.21. 16:45 Módosítva: 2010.12.21. 16:47

A Buckingham palota keddi bejelentése szerint nem Vilmos herceg lesz az egyetlen, aki jövőre esküszik: férjhez megy II. Erzsébet legidősebb unokája, a 29 éves Zara Phillips is. Választottja a 2003-ban világbajnokságot nyerő angol rögbiválogatott játékosa, a 32 éves Mike Tindall.

swns zara tindall 110048687

A trónöröklési rangsorban a 11. helyen álló Zara a királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő és volt férje, Mark Phillips kapitány gyereke. A királyi unoka szintén élvonalbeli sportoló, rendszeresen győzedelmeskedik díjugrató lovasversenyeken: 2005-ben Európa-bajnok, aztán pedig világbajnok volt.

A bejelentés Anna hercegnő és Mark Phillips nevében közölte, hogy az eljegyzés megtörtént, miután a délnyugat-angliai Gloucestershire-ben Mike Tindall hétfőn este megkérte az ifjú hercegnő kezét, és Zara igent mondott. Az esküvő pontos időpontját és helyét még nem közölte a palota, de a közlemény utalt arra, hogy a nász jövőre lesz. A Buckingham palota közlése szerint az uralkodó és férje, Fülöp herceg örömmel fogadták a leánykérés hírét.

Bő egy hónapon belül ez már a második esküvői bejelentés a brit uralkodó családjában, november közepén került nyilvánosságra, hogy a trónörökös walesi herceg idősebb fia, Vilmos herceg 2011. április 29-én házasságot barátnőjével, Kate Middletonnal.