horoszkóp

Állatkarácsony a pécsi és a nyíregyházi állatkertben

2010.12.23. 13:12

Sütőtökkel, naranccsal, csirkével és mézeskaláccsal díszített karácsonyfákkal ünnepeltek a pécsi és a nyíregyházi állatkert lakói. A tűlevelekkel többeknek meggyűlt ugyan a bajuk, de az ehető díszeket nem hagyták a fát. Ők nem díszítették, hanem bontották a fákat, sőt még azt sem bánták, ha azok felborultak, és lepotyogtak róluk a díszek.

Díszkíséretben érkezett meg a lámák és Fruzsi, a szamár idei karácsonyfája. A szomszéd kecskék sóvárogva figyelték az ünneplést. A fa nem sokáig maradt a talpán, a finom falatokat egyből lerángatták róla, de a kötözéssel akadt némi probléma.

"Közösen összedugtuk a fejünket, hogy melyek azok az állatfajok, amelyeknek a táplálékát mintegy láncszerűen fel tudjuk fűzni, és az mint karácsonyfadísz megetethető velük" - mondta el a Független Hírügynökségnek Pázmándy Péter állatgondozó.

Így a lámák uborkát, sütőtököt és almát kaptak, a majmok narancsot és mézeskalácsot. A kicsiknek itt kéregetniük kellett, a nagyok ugyanis gyorsan széthordták a díszeket. Az oroszlánoknál egy kis családi perpatvarral indult a karácsonyfa körbeszaglászása. A fán egész csirkék lógtak. Kira, a nőstény egy pofonnal tette helyre urát, majd békés falatozással ünnepeltek.

A nyíregyházi elefántok sem maradtak ki a karácsonyozásból, fenyőágakra aggatott almát és répát kaptak ajándékba gondozóiktól. Az állatok eleinte nem tudták, mit kezdjenek a tűlevelekkel, de a gyümölcsöt leszedegették az ágakról. A pécsi mosómedvék azonban érdektelennek mutatkoztak. Egymásba csimpaszkodva lustálkodtak, mintha a karácsonyfa ott sem lett volna. Hogy igazságos legyen, jövőre másik négy állatfaj kap majd karácsonyfát. Azt, hogy mik lesznek a díszek, majd jövőre találják ki a gondozók.